ITHJ.nl logo

telefoon +31(0)418-664010

gsm +31(0)6-53182035

e-mail: info@ithj.nl

skype:henk1602

ITHJ.nl Nieuws


Januari 2021

Aanpassing bedrijfsvorm ITHJ.nl


ITHJ.nl is per 1-1-2021 omgezet naar een éénmanszaak. Voorheen was ITHJ.nl een Besloten Vennootschap.
Februari 2020

WMS voor Mila Transport in Bavel

Mila Logo

ITHJ.nl heeft een opdracht gekregen van Mila Transport in Bavel voor het implementeren van het Warehouse Management Systeem dat a sinds jaren dienst doet bij andere klanten.

Het betreft een standaard implementatie met de basis processen: inslag, opslag, uitslag, facturatie en rapportages. Voor de implementatie van dit project maakt ITHJ.nl gebruik van de diensten van Sol4Pro uit Beuningen.

De toepassing wordt vooralsnog gehost op het serverpark van ITHJ.nl
2018

WMS voor Thai Mas in Rosmalen

Thai Mas Logo

ITHJ.nl heeft een opdracht gekregen van Thai Mas in Rosmalen voor het implementeren van het Warehouse Management Systeem.

Het betreft een uitgebreide implementatie met naast de basis processen: inslag, opslag, uitslag, facturatie en rapportage, ook de typische processen voor micropicken zoals replenishment. Tevens zijn koppelingen met Exact en het systeem van Van Donge en de Roo voorzien en tenslotte zal er uitgebreid gebruik gemaakt worden van scanners en tablets ter ondersteuning van het pickproces.
April 2016

Audit Edu-iX in opdracht van de Stichting Beter Digitaal Leren

logo Stichting Beter Digitaal Leren

ITHJ.nl voerde in april 2016 een audit uit van het Edu-iX systeem in opdracht van de Stichting Beter Digitaal Leren (sBDL). In deze audit zijn zowel de techniek alsook de ontwikkel- en beheerprocessen van dit systeem bekeken.
Augustus 2015

Informatiesysteem voor A.G. van Geffen Transportbedrijf

AG van Geffen Transportbedrijf

Voor A.G. van Geffen Transportbedrijf in Hedel heeft ITHJ.nl een informatiesysteem gerealiseerd voor de personeelsregistratie. Het product VGIS (Van Geffen Informatie Systeem) is een webmodule die zowel intern binnen het bedrijf via het intranet, alsook door de medewerkers van thuis uit gebruikt kan worden via Internet.

VGIS bevat alle stamgegevens van medewerkers, de verlofregistratie, de uitgegeven middelen, de vakantieplanning etc. etc.

Daarnaast voorziet VGIS in een automatische ontvangst en distibutie van salarisstroken en jaaropgaven, en is er aan automatische signalering van diverse gebeurtenissen zoals verlopen id-bewijzen, rijbewijzen, verjaardagen, jubilea etc. Het systeem kent een uitgebreid rechtenmanagement waarmee de beheerder kan instellen welke functies en informatievelden voor de diverse gebruikersgroepen beschikbaar zijn. Daarnaast kan de beheerder zelf rapportages samenstellen en die beschibaar stellen aan de diverse soorten gebruikers.
November 2013

Voorraadsysteem gekoppeld met SAP

Ad Dollevoet Logo

Voor Transportbedrijf Ad Dollevoet uit Oss heeft ITHJ.nl het door haar ontwikkelde product DVS (Dollevoet Voorraad Systeem).

gekoppeld aan het SAP-systeem van een klant.

Via de tot stand gebrachte koppeling worden digitale opdrachten uitgewisseld tussen Dollevoet en haar klant. Hierdoor wordt veel handmatig werk overbodig, en is ook de kans op fouten aanmerkelijk verkleind.

Op basis van unieke palletID's kunnen pallet nu volledig getraceerd worden en volgens het FIFO-principe worden afgeroepen vanuit het magazijn.

De koppeling maakt gebruik van webservices en is in zeer korte tijd tot stand gebracht. Na een succesvolle test is de koppeling per 4 November in gebruik genomen.
Februari 2013

Ad Dollevoet in schaduwproductie met DVS

Ad Dollevoet Logo

Transportbedrijf Ad Dollevoet uit Oss is in februari in schaduwproductie gegaan met het door ITHJ.nl ontwikkelde DVS (Dollevoet Voorraad Systeem).

ITHJ.nl ontwikkelde op basis van haar bestaande Media Voorraad Systeem een geheel nieuwe versie van dit systeem.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • Geheel web based, geen software nodig op pc's
 • Maakt gebruik van ASP.net, Windows server 2008, SQL-server 2008 technologie.
 • Zeer flexibel te configureren.
 • Diverse specifieke functies die het werken gemakkelijk maken.

 • Onderstaand een schermafdruk

  DVS Schermafdruk


  November 2012

  Projectleiding V&VN

  V&VN Logo

  V&VN te Utrecht wil een aantal slagen gaan maken met haar ICT-omgeving en organisatie.

  ITHJ.nl doet voor dit project advieswerk en de projectleiding.


  Augustus 2012

  Project Newz start voor dagbladen in Nederland

  Newz Logo

  Bijna alle dagbladen in Nederland doen mee aan een gemeenschappelijk initiatief tot het oprichten van een centraal archiefsysteem met semantische zoektechnologie.

  Dit systeem biedt mogelijkheden om toepassingen van de Dagbladen of van derde partijen te voeden.

  Het systeem zal gebouwd worden door de firma Dayon uit Delft, en gebruik technologie van Ontotech en Marklogic.

  ITHJ.nl (i.c. Henk Janssen) is betrokken als Business Liaison en vormt samen met Danny Matulessy de projectleiding.


  Maart 2012

  Interim ICT Beheer voor Tatasteel Namascor

  Tata Steel Logo

  Vanaf ultimo maart is ITHJ.nl ingehuurd om op part time basis het ICT&Telecom beheer te doen voor een onderdeel van Tata Steel in Moerdijk, het betreft Namascor B.V.

  Namascor gebruikt een diversiteit aan technieken, waaronder met VmWAre gevirtualiseerde Windows omgevingingen, een enterprise ERP systeem Stratix, Cognos en Microsoft Sharepoint.


  November 2011

  ITHJ.nl is voortaan ITHJ.nl B.V.

  De afgelopen maanden is gewerkt aan het omzetten van ITHJ.nl naar een besloten vennootschap. Tot nu toe was de bedrijfsvorm een eenmanszaak.

  ITHJ.nl blijft de bedrijfsnaam, en ook de overige details zoals het adres, onze bankrelatie en overige blijven gelijk.

  Qua ontwikkelingen is te melden dat er opnieuw flink wat extra functionaliteit is toegevoegd aan Track&Trace, en bovendien dat er een nieuw device wordt toegevoegd aan het assortiment. Het betreft een "Orion Minitank", dit is een ventilator- en harddisk-loze Car-pc met embedded Windows-XP. Momenteel ontwikkelen en testen we onze Track&Trace toepassing op dit platform.

  Voor meer informatie of het beantwoorden van vragen kunt u contact met ons opnemen.

  April 2011

  "Elisa T100s", nieuw low cost device beschikbaar voor Track&Trace.

  Vanaf nu levert ITHJ.nl naast de succesvolle "Orion Speedtrac" tevens low cost "Elisa T100S" Trackers.

  T100S Low Cost Tracker

  De Elisa T100S Tracker is een zeer compacte unit met ingebouwde antenne's voor GPS en GPRS, de Tracker heeft slechts 1 kabel voor voeding nodig en kan op de ingebouwde batterij ook enkele dagen zonder voeding werken.
  De locatiemeldingen worden op instelbare intervallen doorgestuurd naar ons centrale systeem. Raadpleging via onze website vanaf uw pc of mobiele telefoon.
  De Elisa T100S is volledig aangesloten op de functionaliteit van onze Track&Trace oplossing, kortom inclusief rapportagefuncties, historie, alarmering etc.

  Enkele eigenschappen van de Elisa T100S:
  • GPRS TCP/UDP communicatie
  • GSM quad band: 850/900/1800/1900 MHz
  • Hoge gevoeligheid, GPS SiRF-Star III chipset, snelle locatiebepaling zelfs bij zwakke signalen
  • Compacte, afmetingen: (l*b*h) 80*55*25 mm.
  • zeer laag stroomverbruik, mede door bewegingssensor die slechts inschakelt zodra beweging wordt gesignaleerd
  • Alarm functie, met 1 druk op de knop stuurt het device direct een mail of sms

  Wordt geleverd incl. 220V adapter, USB-kabel en 12/24V adapter voor in de auto.
  Voor meer informatie, een vrijblijvende prijsopgaaf of een proefperiode kunt u contact met ons opnemen.

  Februari 2011

  Extra bedrijfszekerheid voor Track&Trace, nieuwe ontwikkelingen en overige activiteiten.

  Extra bedrijfszekerheid Track&Trace
  Sinds deze maand beschikt ITHJ.nl over een backupserver op een aparte locatie. Hierdoor is de bedrijfszekerheid en continuïteit van Track&Trace en andere diensten nog beter te garanderen.
  Iedere nacht worden de toepassingen en de gegevens volautomatisch van de productieomgeving gekopieerd naar de backupomgeving.
  In de backup-omgeving is dezelfde capaciteit beschikbaar en kunnen de diensten verder lopen in het geval er problemen optreden op de hoofdlocatie. Overschakelen kan binnen beperkte tijd.

  Met speciaal hiervoor ontwikkelde programmatuur bewaken beide locaties elkaar over en weer van minuut tot minuut en wordt er alarm geslagen indien er problemen worden geconstateerd. Onderstaand een foto van het statusconsole waarop de status van de diverse onderdelen van de website en de database zichtbaar zijn.

  TT-monitor


  Nieuwe ontwikkelingen
  Inhakend op de groeiende populariteit van Smartphones en Tablets vervolmaakt ITHJ.nl momenteel een toepassing voor dit soort apparatuur die gebruik maakt van het "Android" besturingssysteem. De applicatie is een klein programma dat als "app" in de Android-telefoon of in het Android-tablet geladen wordt.
  Met deze Android-app kan een gebruiker volautomatisch locaties, snelheden en tijdstippen voeden aan de Track&Trace site, precies zoals met de hardware Trackers welke al langer door ITHJ.nl worden geleverd.
  In onderzoek zijn nog andere functies die toegevoegd zouden kunnen worden, bijv. voor communicatie met de planningsafdeling of het thuisfront. Hierbij valt te denken aan instant messaging en alarmering, etc. etc.
  Voordeel van het gebruik maken van deze oplossing is dat er meerdere functies gecombineerd kunnen worden in 1 apparaat, bijv.: telefoon, navigatie, Track&Trace, instant messaging, mail, sms, ...
  Hierdoor kunnen kosten worden bespaard op hardware, maar ook op data-abonnementen.

  Voor meer informatie of vragen, of indien u de proef op de som wilt nemen en de oplossing zelf wilt uitproberen kunt u contact met ons opnemen.

  Overige activiteiten
  • In de afgelopen maanden is de verhuizing van transportbedrijf K.C. van Rijnsbergen en H.van Noord vanuit Kerkwijk naar Hedel begeleid en gerealiseerd voor wat betreft alle ICT. Een complete computerruimte met 19-inch rack, UPS, UTP-netwerk en remote beheer voor servers en werkplekken werd hiervoor ingericht.
  • Er wordt nog steeds gewerkt aan een opdracht van Contakt Consulting in Gouda bij de FD Mediagroep in Amsterdam.

  September 2010

  Ontwikkelingen en Consultancy.

  Track&Trace
  Track&Trace wordt nog altijd verder doorontwikkeld, in de afgelopen maanden is de volgende nieuwe functionaliteit toegevoegd:
  - rapportages over alle objecten uit de vloot t.a.v. draaiuren en kilometerstanden
  - het waarschuwen bij het bereiken van een in te stellen datum, bijvoorbeeld voor onderhoud en/of APK.
  - voor Orion-Trackers kan een bewaking op het aantal draaiuren en de kilometerstand worden ingesteld.

  Consultancy&Advies
  In juni/juli heeft ITHJ.nl een audit op het Malmberg Publishing Platform uitgevoerd in opdracht van Malmberg te 's-Hertogenbosch.

  De komende maanden wordt gewerkt aan een opdracht van Contakt Consulting in Gouda.

  April 2010

  ITHJ.nl gaat de weg op.

  Vanaf deze maand kun je ons onderweg ook tegenkomen, op een van de auto's van Transportbedrijf H.v.Noord en K.C. van Rijnsbergen uit Kerkwijk prijkt onze reclame..

  van Noord en van Rijnsbergen hebben het Track&Trace systeem van ITHJ.nl in alle voertuigen ingebouwd en is tevens een van de klanten waar nieuwe functionaliteit wordt uitgetest. Binnen enkele weken worden er opnieuw extra functies toegevoegd. Dit keer betreft het filtermogelijkheden om zowel op de kaartweergave alsook in de tabelweergave te kunnen filteren op snelheid, motor aan/uit, ritten buiten Nederland, en iButton transacties van bestuurders/machinisten.  ITHJ.nl reclame op auto

  Maart 2010

  ITHJ.nl ontmoet Orion tijdens Cebit Hannover.

  Tijdens de afgelopen week gehouden Cebit-beurs in Hannover sprak ITHJ.nl met Jeff Kang van Orion uit Taiwan (de toeleverancier van ondermeer Speedtrac Track&Trace-devices).

  Jeff Kang van Orion en Henk Janssen van ITHJ.nl

  Orion ontwikkelt in stevig tempo nieuwe functionaliteit en nieuwe hardware. In de loop van April brengt Orion een nieuw Track&Trace apparaat op de markt dat rechtstreeks op de CAN-bus van voertuigen kan worden aangesloten. Middels deze aansluiting kan dan een grote hoeveelheid informatie direct uit de systemen van het voertuig worden opgevraagd, denk bijvoorbeeld aan: de kilometerstand, de snelheid, koelvloeistoftemperatuur, brandstofverbruik etc. etc.
  Het Track&Trace systeem van ITHJ.nl is al voorbereid op deze extra informatie, we zullen dan ook snel inspelen op de nieuwe mogelijkheden en mogelijk als tester vroegtijdig betrokken worden. Het nieuwe device is zowel erg interessant voor transportbedrijven omdat er meer informatie over de voertuigen en het gedrag beschikbaar komt, alsook voor berijders van lease-auto's omdat er dan exacte informatie uit het voertuig beschikbaar komt waarmee er automatisch een 100% sluitende kilometerregistratie wordt bijgehouden welke voorwaardelijk is voor de fiscus om de bijtelling te ontlopen. In veel van de momenteel op de markt zijnde systemen wordt deze kilometerregistratie afgeleid van de satellietposities en berekende afstanden waardoor regelmatig afwijkingen in de registratie voorkomen en de fiscus soms de opgave niet accepteert.

  Februari 2010

  Voor het agrarisch bedrijf van Jan en Ine van den Bighelaar uit Velddriel realiseerde ITHJ.nl de mogelijkheid om met behulp van een mobiele telefoon (Nokia N97 mini) contact te maken met de computer op het bedrijf welke de melkrobot bedient. Met deze toegang op afstand kunnen de meest voorkomende zaken opgelost worden en is het niet meer nodig om hiervoor naar het bedrijf terug te gaan of anderen in te schakelen.

  Interesse in een soortgelijke oplossing? Zie onze gegevens onder "Contact" voor een vrijblijvend advies en evt. prijsopgaaf.


  22 Januari 2010

  ITHJ.nl is affiliate van Dell.

  Sinds januari 2010 is ITHJ.nl ook affiliate partner geworden van Dell. ITHJ.nl adviseert klanten t.a.v. hardware en software-oplossingen en kiest (niet exclusief) voor Dell. Goede ervaringen met de producten, innovatieve ontwikkelingen en scherpe prijsstelling liggen aan de basis van deze keuze.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ITHJ.nl


  17 December 2009

  ITHJ.nl levert Track&Trace aan Berende Spoor- en Grondwerken BV.

  Berende Spoor- en Grondwerken B.V. kiest voor de Track&Trace oplossing van ITHJ.nl. Gekozen is voor de nieuwe heavy duty Orion-Speedtrac (zie nieuwsbericht van 4 dec.). De firma Berende heeft al ervaring met Tracking en Tracing opgedaan en zet met deze beslissing een volgende stap.
  Specifiek voor Berende is het gebruik in stoffige, vochtige omstandigheden waar de apparatuur bovendien bloot wordt gesteld aan flinke schokken.
  De Orion-speedtrack leent zich bij uitstek voor dit doel, mede door de robuuste uitvoering, stof- en waterdicht kast en ingebouwde antennes.
  Voorts biedt de Orion-speedtrac de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van de bij Berende reeds in gebruik zijnde Dallas-keys voor bestuurder/machinist-identificatie.
  Op korte termijn wordt een proef gedaan met enkele machines, en na succes zal de uitrol naar de overige machines plaatsvinden.

  Berende-logo

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ITHJ.nl


  4 December 2009

  ITHJ.nl voegt een nieuw model Track&Trace device voor "heavy duty" omgevingen toe.

  Begin december is overeenstemming bereikt voor de aanpassing en levering van het Track&Trace-systeem voor een nieuwe klant met bijzondere eisen t.a.v. schok- en waterbestendigheid. Na een marktonderzoek is besloten om hiervoor een serie devices in te kopen van Leverancier Orion Technologie Ltd. uit Taipei, Taiwan.
  Het betreft het product Speedtrac, een zeer compact device met Siemens GSM/GPRS-technologie, ingebouwde antennes, aansluitmogelijkheden voor Dallas Keys (i-Button) voor bestuurdersidentificatie en een ingebouwde batterijvoeding.
  Mede aangezien het Speedtrac device is ontworpen en gebouwd voor veeleisende omgevingen en daarvoor is opgenomen in een IP67 behuizing, en omdat daarnaast alle gevoelige elementen zijn ingebouwd, leent dit device zich bij uitstek voor gebruik in omgevingen waar temperatuur, vocht en vuil een rol spelen.
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ITHJ.nl

  Orion-logo    Speedtrac


  24 September 2009

  Extra functionaliteit toegevoegd op Track&Trace.

  Track&Trace is verder doorontwikkeld en grafisch verbeterd. Vanaf vandaag zijn extra functies voor klanten beschikbaar. Naast een kaartweergave beschikt het systeem nu ook over een gebruikersvriendelijk manier om de gegevens in tabelvorm weer te geven. In een oogopslag kunnen de gegevens van alle voortuigen worden bekeken, en tevens kunnen alle vastgelegde gegevens van 1 voertuig in detail bekeken worden. De weergaves worden automatisch ververst op het scherm zodra nieuwe informatie van 1 voertuig binnen komt.

  Zie onderstaand schermafbeeldingen (klik op afbeelding voor grotere weergave)

  tabel met gegevens van alle voertuigen  tabel met alle gegevens van een voertuig

  Tevens is een functionaliteit toegevoegd om de gegevens van alle voertuigen in tabelvorm op een mobiele telefoon op te vragen. Daarmee is de actuele situatie dus altijd en overal beschikbaar! (deze functie vereist een mobiele telefoon met internettoegang).

  tabel met gegevens van alle voertuigen op mobiele telefoon 


  Augustus 2009

  Voor het agrarisch bedrijf van Joop en Linda de Groot uit Rossum realiseerde ITHJ.nl de mogelijkheid om met behulp van een laptop en mobiele telefoon contact te maken met de computer op het bedrijf welke de melkrobot bedient. Met deze toegang op afstand kunnen de meest voorkomende zaken opgelost worden en is het niet meer nodig om hiervoor naar het bedrijf terug te gaan of anderen in te schakelen.

  Interesse in een soortgelijke oplossing? Zie onze gegevens onder "Contact" voor een vrijblijvend advies en evt. prijsopgaaf.


  14 Maart 2009

  Track&Trace voor alle auto's van K.C. van Rijnsbergen en J.A. van Noord
  Vanaf vandaag zijn alle voertuigen van de firma's K.C. van Rijnsbergen en J.A. van Noord uit Kerkwijk uitgerust met Track&Trace. Tevens heeft ITHJ.nl vanaf vandaag een demo-exemplaar beschikbaar welke u desgewenst kunt gebruiken om de meerwaarde van het systeem zelf te ervaren binnen uw bedrijf.

  Zie onze gegevens onder "Contact" voor het maken van een afspraak.


  23 Februari 2009

  Doorontwikkeling "Track&Trace"
  Op onderstaande foto is een nieuwe, verder doorontwikkelde versie van Track&Trace te zien. Deze versie heeft als extra een verlicht display waarop de status en de activiteiten worden weergegeven.

  Track en Trace met display

  Op het display kunnen tevens andere soorten van informatie worden weergegeven. Denk bijv. aan de temperatuur van de laadbak, berichten van de planning etc. etc.

  Maatwerk is eenvoudig en snel door ons te leveren.


  31 Januari 2009

  Firma K.C. van Rijnsbergen uit Kerkwijk heeft nog 2 extra auto's uitgerust met Track&Trace.
  Op onderstaande foto's zijn voorbeelden te zien van de weergave van de locaties van respectievelijk de 3 voertuigen (foto links), en de afgelegde route van 1 van de voertuigen (foto rechts).

  kaart met 3 voertuigen& kaart met route van 1 voertuig


  17 Januari 2009

  Eerste klant is uitgerust met een Track&Trace oplossing.
  Firma K.C. van Rijnsbergen uit Kerkwijk heeft op haar zojuist nieuw geleverde vrachtwagen de Track&Trace oplossing van ITHJ.nl ingebouwd. Daarmee ontstaat actueel zicht op de positie van dit voertuig, alsmede informatie over de afgelegde route.

  Voor meer informatie zie "Producten", of neem contact met ons op voor een demonstratie en het bespreken van de mogelijkheden en eventuele specifieke wensen.


  31 December 2008

  Op de valreep van 2008 stelt ITHJ.nl trots aan u voor haar nieuwe product Track&Trace.
  Zie "Producten" voor meer informatie, of neem contact met ons op.


  November 2008, Hello World!

  Medio november 2008 is ITHJ.nl van start gegaan. Vooralsnog zullen de activiteiten zich beperken tot het definiëren van de vormen van dienstverlening, het inrichten van de internet-site, het verkennen van de markt en het vervolmaken van enkele producten die al klaar zijn om in de markt gezet te worden.